Formare Schema Therapy Copii și Adolescenți – Partea a 2-a

Date:

Partea a 2-a

Modul 3: 13.02.2021 – 14.02.2021

Modul 4: 27.02.2021 – 28.02.2021

 

Plata: costul acestui curs este de 900 Euro platiti in 2 transe: prima transa de 450 Euro (2190 RON) pentru primele doua module si cea de-a doua transa de 450 Euro (2190 RON) pentru urmatoarele doua module.

 

Formatori curs:

 

Maria Galimzyanova este membru deplin ISST, terapeut avansat de Schema Therapy, Supervizor/Trainer  acreditat – Schema Therapy pentru lucrul Individual, copii – adolescenți și grup. De asemenea, este director de program al curiculumului de schema therapy pentru copii și adolescenți  al Institutului de Schema Therapy din Sankt-Petersburg precum și profesor asociat al departamentului de psihologia dezvoltării la Universitatea din St. Petersburg.

 

Paul Kasyanik este membru deplin ISST, terapeut avansat de Schema Therapy, Supervizor/Trainer acreditat – Schema Therapy pentru lucrul individual, copii – adolescenți și grup. De asemenea, este director training al programului de training și certificare din cadrul Institutului de Schema Therapy din Sankt-Petersburg precum și membru al Comitetului Executiv ISST, coordonator al programului de certificare.

 

DURATĂ CURS – 48 ore de curs desfășurate pe parcursul a 4 module de cate 2 zile

 

Acest eveniment este in curs de acreditare de catre Colegiul Psihologilor din Romania

 

NUMĂR CURSANȚI – max. 40

 

Workshop-ul se adresează în primul rând psihoterapeuților specializați în psihoterapie de familie, psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihoterapie contextuală, psihoterapie cognitiv-integrativă și cognitiv-analitică precum și psihologilor clinicieni interesați de terapia centrată pe scheme, . În al doilea rând, se adresează psihoterapeuților care doresc să continue formarea în terapia centrată pe scheme, dincolo de nivelul de bază. Participanții vor avea ocazia să lucreze într-un grup restrâns, parcurgând împreună cu formatorii aspecte didactice și experiențiale de tipul jocului de rol diadic.

 

Cele 48 ore de workshop se vor centra pe modelul de terapia schemelor pentru copii și adolescenți. Cursanții vor învăța cum să identifice modurile schemelor și ciocnirea modurilor și cum să le prezinte clienților copii și adolescenți și părinților lor. De asemenea vor fi prezentate intervenții specifice de terapie a schemelor pentru lucrul cu schimbarea modurilor, în așa fel încât nevoile de bază să fie mai bine îndeplinite. Se va pune accentul pe strategiile de lucru creative și experiențiale. Va fi facilitată explorarea momentelor cheie ale fiecărui stadiu de dezvoltare, efectele pe care le pot avea asupra modurilor și schemelor și ciocnirea de moduri care poate apărea când nevoile părintelui și ale copilului/adolescentului sunt diferite. Workshop-ul va conține prezentări în PowerPoint, înregistrări video, demonstrații ale unor intervenții și oportunități de practică în diade, triade și grupuri mici ce vor beneficia de coaching și discuții.

MODUL 3 –Tehnici de lucru cu părinții și particularități ale relației terapeutice cu aceștia

Focusul acestui modul va fi pe lucrul cu părinții, stabilirea relației terapeutice, a ședințelor separate cu membrii familiei și a celor individuale și lucrul practic cu tehnici specific din terapia schemelor. Exemple video și jocuri de rol în grupuri mici de 2-3 participanți vor asigura consolidarea cunoștințelor dobândite.

Metodele și tehnicile care vor fi exersate sunt:

 • Lucrul cu scaunele pe modurile părintelui;
 • Imageria;
 • Carduri de moduri și scheme;
 • Jurnalul de schemă;
 • Relația terapeutică cu părinții si bunicii: conceptul de reparentare limitata si rescriere a relatiei cu bunicii
 • Evaluarea resurselor și nevoilor parentale, a structurii familiale – utilizarea chestionarelor de evaluare;
 • Psihoeducație și exerciții de lucru în grup cu grupuri de părinți;
 • Strategii de schimbare a schemelor și modurilor utilizate în lucrul cu părinții;
 • Utilizarea feedback-ului modurilor între membrii familiei;
 • Lucrul cu profesorii, îngrijitorii și alții;
 • Capcane ale terapeuților în lucrul cu copiii și părinții;
 • Terapia de grup cu copii și adolescenți.

Acest modul introductiv include multe demonstrații practice, materiale video și exerciții care le va permite participanților să includă conținutul studiat în practica lor curentă.

 

MODUL  4  – Conceptualizarea cazului în terapia schemelor (Exerciții pe propriile cazuri)

Scopul acestui modul este de a aplica pe propriile cazuri, cunoștințele și deprinderile dobândite. După prezentarea unui caz în plen, participanții vor lucra în grupuri mici pentru a construi o conceptualizare de caz și un plan de tratament pentru pacient și familie. În baza tehnicilor terapeutice deja implementate și a rezultatelor obținute se vor discuta problemele apărute și eventuale intervenții. În ultima parte a acestui modul participanții vor învăța cum pot folosi abordarea specifică terapiei schemelor în condițiile conștientizării de sine, a auto-dezvăluirii și a grupurilor de supervizare.

Participanții vor revizui::

 • Demonstrarea și abordarea conceptualizării de caz;
 • Conceptualizarea și planificarea terapiei pentru propriile cazuri;
 • Auto-terapie și supervizare;
 • Raportarea către agențiile de asigurări și a instituțiilor de sănătate și protecție;
 • Terapia prin joc orientată pe moduri;
 • Probleme speciale.

Asistența psihologică a copilului adoptat și a familiei sale

Data: 15.12.2020

Orele: 18:00 – 19:30

Locatie: ZOOM

Plata: gratuit

Facilitator: Oana Cobeanu

 

Oana Cobeanu este membră a echipei Institutului Român de Schema Therapy și coordonatoarea Filialei din Cluj a acestuia, doctor în psihologie, psiholog clinician și psihoterapeut. Din 2017 lucreaza constant sub cupola terapiei centrate pe scheme, având la bază o formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală și o experiență practică de peste zece ani. In ultimii ani s-a specializat în psihoterapia copilului și adolescentului si aceasta a devenit o parte centrală din munca ei curentă.

În luna decembrie, Oana va susține online, webinarul gratuit intitulat Asistența psihologică a copilului adoptat și a familiei sale. Ideea acestui webinar i-a venit în urma documentării pentru un capitol de carte cu aceeași temă, documentare pe parcursul căreia a remarcat necesitatea deschiderii unei conversații mai vizibile și mai sonore legată de nevoile familiilor adoptive, deopotrivă copii și părinți – cu ce obstacole se confruntă aceștia, care le sunt vulnerabilitățile, ce îi ajută/împiedică în procesul de adaptare și atașare și, mai ales, cum pot consilierii și psihoterapeuții să răspundă acestor nevoi?

Webinarul este structurat în jurul acestor întrebări, având ca bază protocolul de terapie ADAPT (Adoption Specific Therapy), publicat în anul 2018 de Asociația Americană de Psihologie (Waterman et al., 2018) și construit specific pentru contextul adopției. Ceea ce Oana îsi propune este să parcurga împreună cu voi pașii acestui protocol, aprofundănd elementele ce diferențiază conținutul terapeutic în contextul adopției și tehnicile terpeutice necesare, inclusiv prin prisma unei conceptualizări specifice terapiei centrate pe scheme.

 

 

Multumim pentru interesul acordat evenimentelor noastre! Datorita numarului mare de inscrieri ne vedem nevoiti sa inchidem posibilitatea de acces. Va promitem ca vom reveni cu astfel de evenimente!

Prinsi in capcana simbiozei – Eveniment gratuit

Data: 10.12.2020

Orele: 18:00 – 19:30

Locatie: ZOOM

Plata: gratuit

Facilitator: Roxana Nicolau

Roxana Nicolau este Vicepreședinte al Institutului Român de Schema Therapy, psihoterapeut, trainer și supervizor certificat de Societatea Internațională de Schema Therapy.

Webinarul „Prinși în capcana simbiozei” va aborda din perspectiva terapiei centrată pe scheme aspecte legate de clienții care:

· Au dificultăți în a menține granite emoționale sănătoase în relația cu familia sau partenerul.

· Au dificultăți în definirea propriei identități și percep uneori un sentiment de pierderea a direcției și a controlului asupra propriei vieți.

· Descriu în mod constant un sentiment de sufocare în preajma familiei.

· Resimt vinovăție și tristețe în urma încercărilor de a ieși din relația de simbioză cu familia.

Acest webinar se adresează psihoterapeuților, psihologilor clinicieni, consilierilor și altor profesioniști din domeniul sănătății mintale care lucrează cu persoane aflate în procesul de dezvoltare personală și își doresc să înțeleagă și să mențină limite sănătoase în relațiile lor, inclusive provocări la granița relației terapeutice. Participanții vor avea posibilitatea să facă o reflecție personală asupra modului în care această schema de simbioză ar putea să afecteze relațiile lor profesionale în lucrul cu acești clienți.

 

 

Multumim pentru interesul acordat evenimentelor noastre! Datorita numarului mare de inscrieri ne vedem nevoiti sa inchidem posibilitatea de acces. Va promitem ca vom reveni cu astfel de evenimente!

Aplicarea modelului modurilor in lucrul cu copiii si adolescentii – Eveniment gratuit

Data: 03.12.2020

Orele: 18:00 – 19:30

Locatie: ZOOM

Plata: gratuit

Facilitator: Diana Teodorescu

Diana Teodorescu este terapeut certificat Avansat de Schema Therapy, Coordonatorul Filialei Iaşi a Istitutului Roman de Schema Therapy si formator si supervizor in terapie cognitiv-comportamentală. Ea coordoneaza Psychology Center Iasi si are o experienţa de 18 ani în domeniul psihologiei educaţionale ca practician şi cadru didactic universitar. A coordonat şi implementat programe de educaţie emoţională, programe terapeutice sau de dezvoltare personală, programe de parenting, sau de mentorat pentru profesori în grădiniţe, şcoli şi în universitate.

Intrucat Schema Therapy oferă o abordare profundă, puternică şi complexă în terapia cu copiii şi familiile lor; ajuta la centrarea pe o perspectivă ce dezvăluie multiplele straturi ale dificultăţilor emoţionale, relaţionale, comportamentale. Astfel, ca si terapeuţi ST acest webinar ofera o platformă puternică cu ajutorul căreia puteti creea şi implementa intervenţii reuşite.

În acest webinar se vor discuta modurile în care principiile ST pot fi adaptate în terapia cu copii şi adolescenţi. Se va pune accent pe identificarea modurilor şi pe strategiile de lucru creative adaptate intervenţie de schimbare a acestora.

 

Multumim pentru interesul acordat evenimentelor noastre! Datorita numarului mare de inscrieri ne vedem nevoiti sa inchidem posibilitatea de acces. Va promitem ca vom reveni cu astfel de evenimente!

 

Cum avem grija de noi ca terapeuti? Schema therapy si lucrul cu corpul in practicile de auto-ingrijire – Eveniment gratuit

Data: 26.11.2020

Orele: 18:00 – 19:30

Locatie: ZOOM

Plata: gratuit

Facilitator: Cristina Sterie

Cristina Sterie este președintele Institutului Român de Schema Therapy, terapeut avansat de Schema Therapy, trainer și supervizor. Ea are o experiență de 15 ani ca psihoterapeut, trainer si supervizor si formări în psihoterapie cognitiv-comportamentala, analiză tranzacțională și hipnoză ericksoniana. Cristina este pasionată si de practica Yoga, urmând numeroase cursuri și workshop-uri în acest domeniu.

Acest webinar este rezultatul îmbinării pasiunii ei pentru terapia schemelor și pentru practica Yoga. Cristina își propune ca această întâlnire să fie cât mai practică și aplicativă, îmbinând noțiuni de terapia schemelor cu noțiuni de lucru corporal și practici de auto-îngrijire, inspirate din sistemul Yoga.

În cadrul acestui webinar veți avea nevoie mai puțin de pix și hârtie, ci mai degrabă de haine comode, o salteluță de Yoga, tălpi goale și o cameră doar pentru voi. Este mai puțin important dacă sunteți flexibili sau experimentați în exercițiu corporal, întrucât webinarul va fi adaptat nevoilor fiecăruia. Dacă sunteți interesați despre cum să vă folosiți corpul pentru a învăța să aveți mai bine grijă de voi și de nevoile voastre emoționale, atunci vă așteptăm să vă alăturați Cristinei.

 

Multumim pentru interesul acordat evenimentelor noastre! Datorita numarului mare de inscrieri ne vedem nevoiti sa inchidem posibilitatea de acces. Va promitem ca vom reveni cu astfel de evenimente!

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshop-uri susținute de traineri români și străini.

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy