Încarc Evenimente

Date:

Partea 1

Modul 1: 31.10.2020 – 01.11.2020

Modul 2: 28.11.2020 – 29.11.2020

Partea 2

Modul 3: 13.02.2021 – 14.02.2021

Modul 4: 27.02.2021 – 28.02.2021

Plata: costul acestui curs este de 900 Euro platiti in 2 transe: prima transa de 450 Euro (2190 RON) pentru primele doua module si cea de-a doua transa de 450 Euro (2190 RON) pentru urmatoarele doua module.

Formatori curs:

Maria Galimzyanova este membru deplin ISST, terapeut avansat de Schema Therapy, Supervizor/Trainer  acreditat – Schema Therapy pentru lucrul Individual, copii – adolescenți și grup. De asemenea, este director de program al curiculumului de schema therapy pentru copii și adolescenți  al Institutului de Schema Therapy din Sankt-Petersburg precum și profesor asociat al departamentului de psihologia dezvoltării la Universitatea din St. Petersburg.

Paul Kasyanik este membru deplin ISST, terapeut avansat de Schema Therapy, Supervizor/Trainer acreditat – Schema Therapy pentru lucrul individual, copii – adolescenți și grup. De asemenea, este director training al programului de training și certificare din cadrul Institutului de Schema Therapy din Sankt-Petersburg precum și membru al Comitetului Executiv ISST, coordonator al programului de certificare.

DURATĂ CURS – 48 ore de curs desfășurate pe parcursul a 4 module de cate 2 zile

Acest eveniment este in curs de acreditare de catre Colegiul Psihologilor din Romania

NUMĂR CURSANȚI – max. 40

Workshop-ul se adresează în primul rând psihoterapeuților specializați în psihoterapie de familie, psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihoterapie contextuală, psihoterapie cognitiv-integrativă și cognitiv-analitică precum și psihologilor clinicieni interesați de terapia centrată pe scheme, . În al doilea rând, se adresează psihoterapeuților care doresc să continue formarea în terapia centrată pe scheme, dincolo de nivelul de bază. Participanții vor avea ocazia să lucreze într-un grup restrâns, parcurgând împreună cu formatorii aspecte didactice și experiențiale de tipul jocului de rol diadic.

Cele 48 ore de workshop se vor centra pe modelul de terapia schemelor pentru copii și adolescenți. Cursanții vor învăța cum să identifice modurile schemelor și ciocnirea modurilor și cum să le prezinte clienților copii și adolescenți și părinților lor. De asemenea vor fi prezentate intervenții specifice de terapie a schemelor pentru lucrul cu schimbarea modurilor, în așa fel încât nevoile de bază să fie mai bine îndeplinite. Se va pune accentul pe strategiile de lucru creative și experiențiale. Va fi facilitată explorarea momentelor cheie ale fiecărui stadiu de dezvoltare, efectele pe care le pot avea asupra modurilor și schemelor și ciocnirea de moduri care poate apărea când nevoile părintelui și ale copilului/adolescentului sunt diferite. Workshop-ul va conține prezentări în PowerPoint, înregistrări video, demonstrații ale unor intervenții și oportunități de practică în diade, triade și grupuri mici ce vor beneficia de coaching și discuții.

MODUL  1 – Introducere în tehnicile și conceptele de bază

Modulul introductiv debutează cu explicarea modelului conceptual – formarea și perpetuarea schemelor dezadaptative timpurii pe fondul solicitărilor specific procesului de dezvoltare și a factorilor temperamentali de risc sau protectivi. În funcție de vârsta copilului, cele 18 scheme descrise de Young sunt subliniate și explicate așa cum ele apar la copii și adolescenți, împreună cu strategiile de coping aferente.

Modulul va prezenta și tehnici de evaluare multimodală (explorare, survey, imagerie, conceptualizare de caz) și explică importanța relației terapeutice, a psihoeducației și a confruntării empatice. Exercițiile și demonstrațiile pentru învățarea strategiilor terapeutice vor include:

  • Lucrul cu desene și poze;
  • Terapie prin joc bazată pe moduri;
  • Lucrul cu povești;
  • Utilizarea metaforelor;
  • Lucrul cu scaunele și metapozițiile;
  • Utilizarea cartonașelor și a temelor pentru acasă.

O parte importantă a acestui modul constă în înțelegerea lucrului cu părinții. Acest modul introductiv include multe demonstrații practice, materiale video și exerciții care le va permite participanților să includă conținutul studiat în practica lor curentă.

MODUL 2 –     Tehnici specifice de lucru și particularități ale relației terapeutice

Scopul acestui modul este învățarea tehnicilor specific pentru lucrul cu copii și adolescenți în terapia schemelor. Focusul va fi pe particularitățile relației terapeutice în contextual vârstei, pe includerea conceptelor de reparentare limitată și confruntare empatică și a tehnicilor specific de lucru. Exemplele video și jocurile de rol în grupuri mici de 2-3 participanți vor asigura consolidarea cunoștințelor dobândite.

Conținutul și metodele sunt:

  • Lucrul pe relația apropiată cu adolescenții și copiii;
  • Lucrul cu marionete de mână și deget;
  • Utilizarea imageriei;
  • Utilizarea cardurilor și a temelor pentru acasă;
  • Lucrul cu poveștile și exercițiile;
  • Lucrul cu “Casa interioară” ca mijloc specific de facilitare a restructurării modurilor copiilor și adolescenților.

Evenimentul este sold out!

Detalii

Începe:
31/10/2020
Se termină:
01/11/2020
Categorie Eveniment:

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top