Terapia Schemelor pentru Cuplu și Familie

Jeffrey Young susține că iubim în felul în care am fost iubiți și am fost învățați să iubim în copilărie – în relațiile noastre din viața adultă, istoria noastră de viață și tiparele noastre de gândire ne predispun la a repeta povești de iubire din trecut deoarece atunci când ne simțim vulnerabili în relație strategiile noastre de a face față se activează automat. Unele cupluri neagă orice probleme, chiar dacă se ajunge la separare sau divort, iar acolo există de fapt o lungă istorie de conflicte ascunse care stau la baza deteriorării relației acestora.

Pornind de la această idee că facem chimie cu anumite persoane pentru că de fapt recunoaștem anumite tipare, Jeffrey Young, Eckhard Roediger  și Chiara DiFrancesco au adaptat abordarea individuală a lucrului cu scheme și moduri la o abordare de cuplu.

Schemele și modurile ajută la constituirea unui cadru comprehensiv pentru a întelege dinamica relațională, mai ales la nivelul modurilor. Intervenția terapeutică în cuplu este concentrată mai mult pe aspecte de interacțiune a modurilor prin care răspundem la activarea schemelor și pe oprirea ciclului disfuncțional de interacțiune dintre parteneri și orientarea acestora pe exprimarea sănătoasă a propriilor nevoi.

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy