Terapia Schemelor pentru Copii și Adolescenți

ST pentru copii și adolescenti porneste de la conceptele de baza ale ST pentru lucrul cu adulții, adăugând multă creativitate și elemente ludice în așa fel încât să explice pe limba și înțelesul clienților săi atât dificultatea cu care aceștia se confruntă, cât ți solutiile pentru a lucra in mod eficient cu aceasta dificultate.

Adaptarea tehnicilor clasice de ST la lucrul cu copiii si adolescentii a fost facuta de mai multi autori si este in continuare dezvoltata de cei care lucreaza cu aceasta categorie de clienti. Utilizarea marionetelor, a teatrului de papusi, jocurilor de masa, obiectelor tranzitionale si a jocului in general sunt elemente extrem de importante pentru a putea sa ii tina pe clienti angajati si activi. Aceste modalitati creative de interactiune ii pot ajuta pe copii si adolescenti nu doar sa inteleaga felul in care psihicul lor functioneaza dar si modalitatile prin care pot rezolva anumite dificultati, mentinandu-I in acleasi timp interesati si motivati in proces.

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy