Roxana Nicolau

Roxana Nicolau

Vicepreședinte – Institutul Român de Schema Therapy

Terapeut avansat Schema Therapy, formator și supervizor

Întotdeauna am fost interesată de oameni și de poveștile lor, de emoțiile și de felul în care ei gândesc. Cumva, așa cum există povestitori înnăscuți cred că eu, prin natura mea, sunt un bun ascultător. Îmi place să ascult, întotdeauna mi-a plăcut … sau aproape întotdeauna.

Întotdeauna am fost interesată de povești și de aceea sunt un devorator de cărți și de filme, dacă găsesc o carte bună este la fel de minunat ca și cum aș întâlni o persoană.

Întâi am terminat o facultate a științelor exacte însă am ajuns să lucrez într-un ONG și acolo iarăși am întâlnit oameni și poveștile lor de viată, de iubire, de suferință.

Am înțeles că încă îmi mai plac poveștile și mi-am dat seama ce vreau să fac.

22 de ani mai târziu și încă ascult poveștile oamenilor și sunt la fel de fascinată de cât de diferită ar fi viața acestor oameni dacă copilăria lor ar fi fost alta, dacă alegerile lor ar fi fost diferite, dacă părinții lor ar fi avut o altă viață.

Cândva, pe acest drum al ascultării l-am întâlnit pe Jeffrey Young și am ascultat-o pe Wendy Behary – și de atunci toate poveștile clienților mei s-au schimbat. Am putut să înțeleg altfel suferința oamenilor. Am putut înțelege altfel propria mea suferință și mai ales am putut să mă expun propriei vulnerabilități.

De ceva timp am devenit mamă și am înțeles că toți părinții avem intenții bune în ceea ce privește creșterea propriilor copii dar cumva ne rătăcim pe drum pentru că o luăm pe cărări familiare ale deprivării emoționale sau ale perfecționismului. Și ne este greu să găsim finaluri fericite pentru propriile noastre povești de viață, și asta ne doare.  Și am mai învățat că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru ei este să învățăm să ne iubim, altfel cum am putea ști cum să îi iubim pe ei?

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshop-uri susținute de traineri români și străini.

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy