despre noi

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

puțină istorie

Jeffrey Young, părintele terapiei schemelor, a lucrat o perioada cu Aaron Beck și a observat în practica sa că psihoterapia cognitiv-comportamentală clasică este mai puțin eficientă în cazul pacienților cu tulburare de personalitate borderline. Ca urmare a acestor observații el a început să îmbine teoria cognitiv-comportamentală clasică, cu elemente din terapia gestalt, teoria relațiilor obiectuale și tehnici experiențiale, dezvoltând un model eclectic integrat, eficient în tratamentul cazurilor rezistente la tratamentul clasic. Încet, încet, aplicarea acestui tip de terapie s-a extins asupra clienților cu tulburare de personalitate narcisică, pacienților cu tulburări de personalitate din clusterul C, iar în prezent, sunt din ce în ce mai multe studii care arată eficiența terapiei schemlor pentru o categorie mai largă de pacienți considerați dificili, ce nu răspund tratamentelor clasice.

povestea noastră

Cristina, Roxana și Petrișor au descoperit terapia schemelor și au citit cu pasiune cărțile găsite pe internet despre această metodă terapeutică. Ei și-au strâns forțele, uniți de efortul de a aduce aceasta modalitate terapeutica și in Romania, la nivel de certificare.

Fiecare din ei a contribuit la scrierea acestei povești a Institutului Român de Schema Therapy, prima asociație de acest tip din România și prima care oferă cursuri de formare în vederea certificării în limba română prin intermediul trainerilor și supervizorilor români acreditați.

obiectivele noastre

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshhop-uri susținute de traineri români și străini.  Oferim formare de bază atât în terapia schemelor pentru lucrul cu adulții în terapie individuala, dar și pentru lucrul cu grupurile, cu adolescenții și copiii și cuplurile.

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy