Cristina Sterie

Președinte – Institutul Roman de Schema Therapy

Terapeut avansat Schema Therapy, formator și supervizor

Descoperirea terapiei schemelor a fost pentru mine ca si cand as fi pus cap la cap piesele unui puzzle pentru care nu aveam indicatii de asamblare. De-a lungul timpului invatasem multe lucruri interesante in formarile pe care le facusem in diverse scoli de psihoterapie, dar aveam nevoie de un sistem coerent in cadrul caruia sa le pot asambla in asa fel incat ele sa capate sens impreuna. ST mi-a oferit acest cadru si permisiunea de a fi flexibila si creativa cu toate cunostintele pe care le-am acumulat.

Inca din perioada facultatii am inceput sa lucrez cu clienti atat individual cat si in grupuri, fiind un voluntar ardent in cadrul Institutului Oncologic si a unor asociatii si fundatii ce se ocupau de persoane cu dizabilitati sau persoane aflate in dificultate. De-a lungul practicii mele am vrut si am si reusit sa am contact cu oameni cat mai diversi si problematici cat mai variate, pentru a invata cat mai mult si a avea o privire cat mai larga asupra a ceea ce inseamna umanitate si tumultul interior al fiecarei persoane.

Toate aceste experiente m-au ajutat sa invat si sa cresc nu doar din punct de vedere profesional dar si personal si cred ca pe masura ce m-am dezvoltat ca om am ajuns sa ma dezvolt si ca profesionist.

Fascinatia pentru natura umana nu a incetat niciodata si nici provocarile ce vin din lucrul cu oamenii. Desi am invatat mult si multe, mereu apar noi oportunitati si noi perspective pentru a intelege diverse aspecte ale vietii si ale relatiilor cu ceilalti.

Mă bucur ca am privilegiul de a face o munca atat de dinamica si care imi aduce atat de multe oportunitati de dezvoltare pe toate planurile. In fiecare zi sunt recunoascatoare pentru drumul meu!

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshop-uri susținute de traineri români și străini.

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy