Formare în vederea certificării

Programul de formare în vederea certificării cuprinde un număr de 40 ore de training. Acestea sunt împărțite în ore teoretice și ore practice, participanții putând să exerseze conceptele și tehnicile explicate pe parcursul formării.

Certificarea acestui program este recunoscută de Societatea Internațională de Schema Therapy și participanții vor primi diplome recunoscute de către această instituție.

Orele de formare nu sunt însă suficiente pentru a obține certificarea. Pentru aceasta este nevoie și de un număr de ore de supervizare, ce pot fi efectuate după încheierea programului de formare.

Formarea în Schema Therapy de grup, de cuplu și cea pentru copii și adolescenți presupune parcurgerea unui număr minim de 12 ore în Schema Therapy individual.

Supervizare și certificare

Numărul orelor de supervizare depinde de tipul de certificare dorit.

Pentru certificarea STANDARD sunt necesare 20 ore de supervizare și prezentarea a minim două cazuri, dintre care unul filmat. O ședință filmată în întregime va fi prezentată pentru scorare, împreună cu o conceptualizare de caz și va constitui condiția pentru obținerea certificării.

Persoanele certificate la nivel STANDARD devin terapeuți schema therapy dar nu pot fi formatori și supervizori în această orientare terapeutică.

Pentru certificarea AVANSATĂ este necesar un număr de 40 ore de supervizare, prezentarea a minim 4 cazuri, dintre care două filmate. Pentru scorare va fi nevoie de prezentarea unui număr de 2 filmări cuprinzând ședinte întregi, cu doi clienți diferiți, prezentând tulburări de personalitate și moduri de coping diferite.

Cei care vor fi ceritificați ca terapeuți avansați în terapia schemelor, vor avea dreptul să aplice după o perioadă de minim 3 ani și parcurgerea unor webinarii obligatorii, pentru obținerea dreptului de supervizor și formator în terapia schemelor.

Rating în vederea certificării

Pentru a primi un scor în vederea obținerii certificării, este nevoie să fiți evaluat de un evaluator independent, care, de preferat să nu fie una și aceeași persoană cu supervizorul vostru.

Pentru acest scop este nevoie să trimiteți filmarea unei ședințe, împreună cu conceptualizarea de caz a clientului respectiv, evaluatorului desemnat de supervizorul vostru.

Pentru obținerea certificării standard este suficientă obținerea unui scor de 4 din 6.

Pentru obținerea certificării avansate este necesară obținerea unui scor de minim 4,5 din 6.

Supervizori și rateri IRST acreditați de ISST

Cristina Sterie
Cristina Sterie
Roxana Nicolau
Roxana Nicolau
Petrișor Țepurlui
Petrișor Țepurlui

Despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

Evenimente

< 2021 >
Ianuarie
LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Subscribe

Contact

Copyright © Institutul Roman de Schema Therapy